Blog Archives

Повик за учество на ТЕХО 2018

Чест и задоволство ни е да ве поканиме на ТЕХО на православна хорска музика кое што ќе се одржи на 16-17 Јуни 2018 во Соборен храм Св. Кирил и Методиј (16 Јуни) и Лешок (17 Јуни).   Заинтересираните хорови, за учество на овогодишниот фестивал, своето учество можат да го пријават тука.

Continue Reading →

Меѓународна конференција

Ги покануваме сите љубители на хорската традиција да присуствуваат на оваа конференција на која свое учество ќе земат диригенти од Србија, Албанија, Бугарија, Косово и Македонија и која ќе биде од големо значење за хорската музика на Балканот.

Continue Reading →
teho2018

ТЕХО 2017

Чест и задоволство ни е да ве поканиме на ТЕХО 2017 кое што ќе се одржи на 10-11 Јуни во Центар за култура “Иљо Антески – Смок” Тетово во 20 часот.

Continue Reading →

Најава за ТЕХО 2016

Чест и задоволство ни е да ве поканиме на ТЕХО кое што ќе се одржи на 10-11 Јуни Центар за култура “Иљо Антески – Смок” Тетово.   Заинтересираните хорови, за учество на овогодишниот фестивал, своето учество можат да го пријават тука.

Continue Reading →

ТЕХО 2015

На овогодинешното ТЕХО кое се одржа во две фестивалски вечери , 13-14 јуни 2015 година, настапија вкупно 16 хорови.

Continue Reading →

Најава за ТЕХО 2015

Најава за годинешното ТЕХО XXIV кое е по повод 110 години од раѓањето на Стефан Гајдов.

Continue Reading →

Духовно Културен настан

Ве покануваме на настапот на женскиот младински хор при МКЦ Скопје под диригенство на Сашо Татарчески кој ќе се одржи во духовно културниот центар “Кирил Пејчиновиќ” во с. Лешок. Настанот ќе се одржи на 25.12.2014. Младинскиот хор изведува Популарна хорска музика. Почеток: 12:00ч. Место: Духовно културен центар “Кирил Пејчиновиќ”   Ве очекуваме.

Continue Reading →

Вечер на класична гитара (Галерија)

Галерија со фотографии од настанот “Вечер на класична гитара”.

Continue Reading →

Вечер на класична гитара

Во рамките на редовните концертни активности кои се одржуваат во Духовно-културниот центар “Кирил Пејчиновиќ“, ќе се одржи “Вечер на класична гитара “ на која ќе настапат студенти при ФМУ-Скопје од класата на Вонр.проф. Дарко Багески. Недела (24.11.2014) со почеток во 18:00ч. Ве покануваме да уживате, овој пат, во нотите на класичната гитара. Влез слободен.

Continue Reading →

Музичка традиција – уживање за душата

Концерт на проф.д-р Драган Даутовски со сегашни и дипломирани студенти на ФМУ- Скопје.

Continue Reading →