Повик за учество на ТЕХО 2018

Чест и задоволство ни е да ве поканиме на ТЕХО на православна хорска музика кое што ќе се одржи на 16-17 Јуни 2018 во Соборен храм Св. Кирил и Методиј (16 Јуни) и Лешок (17 Јуни).   Заинтересираните хорови, за учество на овогодишниот фестивал, своето учество можат да го пријават тука.

Повеќе →

Меѓународна конференција

Ги покануваме сите љубители на хорската традиција да присуствуваат на оваа конференција на која свое учество ќе земат диригенти од Србија, Албанија, Бугарија, Косово и Македонија и која ќе биде од големо значење за хорската музика на Балканот.

Повеќе →
teho2018

ТЕХО 2017

Чест и задоволство ни е да ве поканиме на ТЕХО 2017 кое што ќе се одржи на 10-11 Јуни во Центар за култура “Иљо Антески – Смок” Тетово во 20 часот.

Повеќе →

Најава за ТЕХО 2016

Чест и задоволство ни е да ве поканиме на ТЕХО кое што ќе се одржи на 10-11 Јуни Центар за култура “Иљо Антески – Смок” Тетово.   Заинтересираните хорови, за учество на овогодишниот фестивал, своето учество можат да го пријават тука.

Повеќе →
gotovoteho

ТЕХО на православна духовна музика- 2016

25-от  меѓународен хорски фестивал ТЕХО ќе се одржи на 11-12 јуни 2016 година во Тетово и Манастирскиот комплекс во село Лешок. Фестивалот е во знак на одбележување на 1100 годишнината од упокојувањето на македонскиот светител- свети Климент Охридски. Сите хорови учесници се обврзани да исполнат репертоар од православната хорска музика со времетраење од максимум 20

Повеќе →

ТЕХО 2015

На овогодинешното ТЕХО кое се одржа во две фестивалски вечери , 13-14 јуни 2015 година, настапија вкупно 16 хорови.

Повеќе →

Најава за ТЕХО 2015

Најава за годинешното ТЕХО XXIV кое е по повод 110 години од раѓањето на Стефан Гајдов.

Повеќе →

Духовно Културен настан

Ве покануваме на настапот на женскиот младински хор при МКЦ Скопје под диригенство на Сашо Татарчески кој ќе се одржи во духовно културниот центар “Кирил Пејчиновиќ” во с. Лешок. Настанот ќе се одржи на 25.12.2014. Младинскиот хор изведува Популарна хорска музика. Почеток: 12:00ч. Место: Духовно културен центар “Кирил Пејчиновиќ”   Ве очекуваме.

Повеќе →

Вечер на класична гитара (Галерија)

Галерија со фотографии од настанот “Вечер на класична гитара”.

Повеќе →

Вечер на класична гитара

Во рамките на редовните концертни активности кои се одржуваат во Духовно-културниот центар “Кирил Пејчиновиќ“, ќе се одржи “Вечер на класична гитара “ на која ќе настапат студенти при ФМУ-Скопје од класата на Вонр.проф. Дарко Багески. Недела (24.11.2014) со почеток во 18:00ч. Ве покануваме да уживате, овој пат, во нотите на класичната гитара. Влез слободен.

Повеќе →